nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Mégsem neveznek el metrómegállót Göncz Árpádról?

Mégsem neveznek el metrómegállót Göncz Árpádról?

Úgy értesült a Magyar Idők, hogy „komoly felzúdulást keltett” egyesekben az, hogy a BKV a 3-as metró felújítása után az Árpád híd megállót Göncz Árpád városközpontra nevezné át. Lehet, hogy csak véletlen egybeesés, de már a BKV oldalán sem találni az erről szóló közleményt.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Pár hete mi is közreadtuk a 3-as metró megújuló állomásainak látványterveit, melyeken az Árpád híd nevű megálló már Göncz Árpád városközpont néven szerepelt. A Magyar Idők szerint az, hogy a honfoglaló Árpád vezérről elnevezett hídra utaló állomás nevét a volt köztársasági elnök nevére cserélné a BKV, többekben komoly felzúdulást keltett.

Göncz Árpád 90. születésnapján, 2012-ben – MTI Fotó: Cseke Csilla

A lap megkereste az ügyben a közlekedési társaságot is, amely később levette a metró felújításának szentelt honlapjáról a névváltoztatásról szóló közleményt, bár a látványtervek között még mindig Göncz Árpád városközpont néven szerepel a jelenleg Árpád hídnak hívott metrómegálló neve.

A Magyar Idők emlékeztetett, hogy a Fővárosi Közgyűlés 2016 tavaszán döntött úgy, hogy Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről neveznek el egy új városrészt a XIII. kerületben, viszont sem előterjesztésben, sem a vita jegyzőkönyvében nem szerepel, illetve utalás sincs rá, hogy az ottani felszíni vagy a föld alatti BKV-megállók, állomások – például a metróé – Göncz Árpád nevét vegye fel.

Megosztás Facebookon