Életmód

Százzal száguldozott egy 11 éves fiú Pest megyében – videó

Láthatóan rutinosan vezet autót az a 11 év körüli fiú, aki 100-ra is felgyorsított, miközben az apja mellette ült.

Egy Pest megyei településen sétakocsikázásra vitte az apját egy 11 év körüli gyerek – látható egy videofelvételen, amelynek részletét a Bors közölte.

A lap azt írja, a kisfiú lakott területen fél kézzel fogja a kormányt, és csak akkor lassít, amikor meglát néhány járókelőt. A falut elhagyva egy erdős részre érnek, ahol egy biciklis és egy szembejövő kocsi zavarja meg őket a szűk úton. A felvétel egyik pillanatában még a kilométeróra is látható: a fiú 100-ra is felgyorsít.

A videón hallható beszélgetés alapján az apa valószínűleg gyakorolni vitte a fiát. A lap szerint azt mondta neki, ha rendőrt lát, álljon meg, és mindketten gyorsan a csomagtartóhoz szaladnak.

Még le is szidta az amúgy rutinosnak tűnő gyereket: „Múltkor olyan szépen vezettél, most nem dicsérlek meg.”

Ilyen esetekben a járművezetés tiltott átengedése bűncselekmény valósul meg, ami pénzbírsággal de akár szabadságvesztéssel is büntethető. Mivel a gyermekkorú nem vonható felelősségre, a szülőnek kell vállalnia a következményeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top