Életmód

A világ kedvenc családi kutyája harapja meg a legtöbb embert

Ha veszélyes kutyákra gondolunk, valószínűleg pitbullok és rottweilerek jutnak eszünkbe, de meglepő módon nem ezek a legveszélyesebb kutyafajták.

Az Animal Friends friss kutatásából kiderült, melyik az a kutyafajta, amely a legtöbbször harapja meg az embert, és a végeredmény a lehető legmeglepőbb lett. Ugyanis nem a hagyományosan agresszívnak tartott fajták, mint a doberman, a pitbull vagy a rottweiler került ki győztesen, hanem a világszerte családi kedvencnek számító labrador.

A felmérésből az is kiderült, hogy férfiakat gyakrabban harapnak meg a kutyák, mint nőket, és hogy továbbra is a postások számítanak a harapások leggyakoribb áldozatának. Állatpszichológusok ezért azt javasolják, hogy a postások próbáljanak meg barátkozni a kutyákkal, és lehetőleg mindig legyen náluk valamilyen jutalomfalat. A labradorok mellett egyébként a német juhászok és a border collie-k gyakori támadók, de a  liverpooli posta szerint a városban kifejezetten a jack russell terrierek terrorizálják a kézbesítőket.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top