nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Te is okostelefonnal mész a vécére?

Te is okostelefonnal mész a vécére?

Okostelefonnal a vécére járó nemzet lettünk, akik a telefonnal fekszenek és kelnek.
NLCafé
f Ajánlom

Felmérést készített az Ipsos a Huawei megbízásából arról, hogyan használják az európaiak, köztük a magyarok az okostelefonjaikat. A kutatásban hatezer ember, köztük 501 magyar okostelefon-felhasználó vett részt, az ő válaszaikból vonta le az országos tanulságot a közvéleménykutató.

Kiderült, hogy a magyarok 29 százaléka tartja magát telefonfüggőnek, ami nem is annyira meglepő, hisz a válaszadók közel kétharmada lefekvés előtt is a mobilját nyomkodja, míg 45 százalékuk ébredés után egyből a telefonja után nyúl.

Nem hagyjuk magára a telefont akkor sem, ha vécére megyünk, a válaszadók harmada viszi magával a mellékhelyiségbe is a telefont.

A magyarok nem hanghívásra használják első soron a készülékeket. A felmérésben részt vevő magyarok 83 százaléka fotózásra, 77 százalékuk üzenetküldésre, 76 százalékuk a közösségi oldalak böngészésére használta a telefonját a kérdőív kitöltése előtti héten, és csak 62 százalék mondta azt, hogy telefonált is. Játékra 58 százalékuk használja okostelefonját.

A legtöbben egy órát sem bírnak ki anélkül, hogy ne ellenőrizték volna okostelefonjukon, jött-e új üzenet, vagy volt-e nem fogadott hívás, míg a válaszadók harmada akár 10 percenként vagy gyakrabban is ránéz a telefonra emiatt.

A válaszadók 93 százaléka szerint a készüléke segítséget jelent számára a mindennapokban, és 55 százalékuk szerint a telefon inkább összeköti, mint eltávolítja az embereket egymástól.

Szerencsére egyre többen tudatosan állnak a telefonhasználathoz, a válaszadók fele próbálja időkorlátok közé szorítani az okostelefon használatát.

Megosztás Facebookon