Életmód

Így rak tüzet egy nejlonzacskóból a valódi Robinson Crusoe

Alvaro Cerezo, a jóképű túlélő megmutatja, hogyan kell túlélni, ha egy lakatlan szigeten vagyunk, és csak egy nejlonzacskó van nálunk.

A 36 éves spanyol férfi, Alvaro Cerezo „hivatásos túlélő”, vagyis többnyire kalandvágyó turistákat tanít cudar körülmények között is megmaradni. Ehhez mindenféle okos trükköket mutat meg, most például azt, hogyan lehet nejlonzacskóból tüzet csiholni. 

A „valódi Robinson Crusoe” néven is emlegetett Cerezo az alábbi felvételen tulajdonképpen nagyítóként használja a vízzel töltött nejlonzacskót (szóval a módszer csak erős napfényben, többnyire trópusi lakatlan szigeteken működik), így gyújtja meg az előzőleg összegyűjtött száraz terméseket és gallyakat. A videó élvezeti értékén sokat dob az is, hogy Alvaro Cerezo meglehetősen szép férfi.

Ha szeretnénk mindenféle helyzetben túlélni, érdemes egyébként követnünk Alvarót, ugyanis videóiban rendszeresen mutat be különböző élelmes tippeket és trükköket.

 

TheSun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top