Életmód

Te milyen gyakran tisztítod a fürdőszobaszőnyegedet?

Sokszor elhanyagoljuk a fürdőszoba takarításakor a fürdőszobaszőnyeget. Nem kellene.

Valójában a fürdőszobaszőnyeg az egyik legmocskosabb darab a fürdőszobában, mégis azt hagyjuk ki legtöbbször a tisztításból. A szakértő szerint legalább hetente egyszer ki kellene mosnunk, ráadásul magas hőmérsékleten, hogy ne maradjon rajta baktérium.

Forrás: Tumblr.com

A fő oka annak, hogy a fürdőszőnyegek olyan piszkosak és nem higiénikusak, hogy nem kapják meg a lehetőséget, hogy teljesen megszáradjanak, mivel folyamatosan víz éri őket. Így a rajtuk tanyázó mikróbák elszaporodnak, mivel a szőnyegek padlóhoz tapadva nem kap elég friss levegőt. Emellett az sem tesz jót nekik, hogy folyamatosan rajtuk tapicskolunk, és nem mindig tiszta lábakkal. 

Ha a vécédet is szőnyeg veszi körül, annak még inkább tisztításra van szüksége, hiszen – bár jobb ebbe nem belegondolni – vizelet-és székletrészecskék érik folyamatosan, azt meg ugye nem kell magyaráznunk, miért nem jó, hogy ott vannak. 

Tehát mosásra fel, legalább hetente egyszer, időnként pedig érdemes le is cserélni a szőnyegeket!

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top