Életmód

Gyerekekre cserélik a lányokat a rajtrácson a Forma–1-ben

A rajtrácson pózoló csinos nők helyett az autóversenyzés ifjú reménységei állnak majd az autók között a verseny előtti percekben.

A Forma–1 vezetői a múlt héten jelentették be, hogy a jövőben nem lesznek lányok a verseny előtt a rajtrácson. A grid girlöknek nevezett dekoratív hoszteszlányok szerepeltetése ugyanis már nem egyeztethető össze a márka értékeivel.

A sportág vezetői most azt is elárulták, kikkel helyettesítik a lányokat: futamok előtti percekben gyerekek lesznek a pályán – írja a BBC. A fiatalokat a gokartosok vagy a juniorok mezőnyéből sorsolják majd ki.

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke azt mondta, a változással a sportág jövőbeli bajnokai kapnak lehetőséget arra, hogy hőseik mellett álljanak a verseny előtti készülődés perceiben.

A Forma–1 vezetői arra számítanak, hogy az újítással a futam előtti időszak érdekesebbé válik a rajongók, különösen a fiatalok számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top