nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Legalizálná a marihuánát a német rendőrség

Legalizálná a marihuánát a német rendőrség

Intelligens és célszerű lépés lenne a marihuána legalizálása – jelentette ki a német bűnügyi rendőröket tömörítő érdekvédelmi szervezet (BDK) vezetője.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

„Sokkal jobb megoldások is vannak a drogpolitikában, mint a tiltás és a fogyasztók megbélyegzése” – mondta Andre Schulz, a BDK vezetője szerint el kell fogadni, hogy az emberiség történetében mindig is használtak kábítószereket. A legalizáció nem vonatkozna másra, csak a kannabisz fogyasztását dekriminalizálná a szövetség. Schulz szerint inkább a felelős kábítószer-fogyasztásra kellene rávenni a társadalmat.

Csak a marihuánát tennék leglálissá a német rendőrök

A rendőrségi érdekvédelmi szervezet javaslata szerint beszívva továbbra sem lehetne autót vezetni Németországban, bár nehéz ezt ellenőrizni, hiszen előző napi marihuána-fogyasztás esetén is jelez a műszer.

Németországban tavaly márciusban tették legálissá az orvosi marihuánát, az első 10 hónapban 13 ezer beteg szerette volna használni, de csak 1000-nek engedélyezték. A jogszabályok szerint csak abban az esetben írhatják fel a betegnek a marihuánát, ha „a hagyományos terápiák csődöt mondtak”.

Hiába a nagy igyekezet, a német társadalom még nem áll készen a legalizációra. Felmérések szerint a németek többsége egyet ért az orvosi célú kannabiszhasználattal, de kétharmaduk nem támogatja a teljes legalizálást.

G7

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon