Életmód

Elindult az IKEA magyar webáruháza, de a házhoz szállítás nem lesz olcsó

Elindította a webáruházát és az országos házhoz szállítást az IKEA Magyarországon. A távolabb élőknek azonban nem lesz olcsó a szolgáltatás.

A magyar IKEA bevezette az online vásárlás lehetőségét, a termékek így már nemcsak a budapesti áruházakban, hanem országos házhoz szállítással is megrendelhetők a webáruházban – írja a Napi.hu.

Megnéztük, a rendszer már élesben működik a cég weboldalán, az online vásárlóknak pedig két lehetőségük van:

  • A webes bevásárlólistájukra teszik az árukat, majd személyesen átveszik őket az egyik kiválasztott áruházban. Ez fix 3 ezer forintba kerül.
  • Az egész országra lehet házhoz szállítást kérni webáruházban kiválasztott termékekre. Ennek az ára 7990 forintnál kezdődik.

Bár valószínűleg sokan örülnek az országos kiszállításnak, a szolgáltatás nem egységáras: az irányítószámok alapján 6 zónát, a megrendelt áru értéke alapján pedig 5 kategóriát határoztak meg.

A legolcsóbb, 8 ezer forintos házhoz szállítás többnyire budapesti vagy az áruházhoz közeli címeknél érhető el, ha legfeljebb 50 ezer forintért vásárolunk. De vannak olyan budapesti városrészek, amelyeknél 16 ezer forint az alapdíj.

Jóval többet kell fizetniük a messzebb élőknek. A legdrágább zónába tartozó Szegedre például 58 ezer a legolcsóbb kiszállítás, ám ha félmillió forintnál drágább összértékű holmikat vásárolunk, 74 ezer forint a költség.

A kiszállítási díjak változhatnak annak függvényében is, hogy a budaörsi vagy a soroksári üzletből rendelünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top