Életmód

Újabb doppingbotrány miatt nyomoznak a kajakosoknál

Doppingvétségen kaptak egy válogatott kajak-kenu versenyzőt. Az Európa- és világbajnokságot megjárt sportoló neve a vizsgálat végéig nem közölhető.

A folyamatban lévő esetről nem nyilatkozhatok. A szövetség zéró toleranciát hirdetett, és az elmúlt évben 25 millió forintot költött ellenőrzésekre. Tavaly tizennyolc doppingeset volt Magyarországon, és egyikben sem érintett kajakos vagy kenus” – mondta a Blikknek Schmidt Gábor, a kajak-kenu szövetség elnöke. Most viszont nemcsak egy sportoló A próbája lett pozitív, ami önmagában nem minősül doppingvétségnek, hanem az eredményt megerősítő B próba is. Emiatt megindult az eljárás – mondta dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

Dudás Miklós, kajak-kenu, dopping (fotó: MTVA)

Dudás Miklóst 2016-ban tiltották el (fotó: MTVA)

A kajakozók közül az utóbbi években is lebuktak néhányan tiltott szerek használatával. A 2015-ös Európa-játékokon szintetikus tesztoszteront találtak Dudás Miklósnál, őt 34 hónapra eltiltották. Dombvári Bencénél 2016 júniusában sztanozololra bukkantak, ez kétéves felfüggesztéssel járt. A riói olimpia előtt, 2016 júliusában Horváth Bence és Szomolányi Máté atipikus mintát adott le. Ezeken az eseteken kívül Csipes Tamara, Dombvári Bence és Kucsera Gábor kokainfogyasztása került be a hírekbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top