Életmód

Mérgező növény került az instagramozó ételébe

Mindenfajta tudás nélkül akarta megenni a mérgező növényt egy Instagram-felhasználó.

Ma már szinte megszokott, hogy számos életmódot és a vele járó táplálkozást tartunk számon és gyakoroljuk is aktívan. Van, akinek egészségügyi problémái miatt kell kitüntetetten odafigyelnie arra, hogy mit eszik, de a legtöbben az egészséges életmód miatt választanak különböző alternatívákat. Ám ezek között mindig találunk kockázatosabbakat.

Ilyen például a Clean Eating, vagyis tiszta táplálkozás, mely az egészség és a tökéletes karcsúság ideáját tűzte ki zászlajára. Persze ezek jól hangzanak, de nem mindegy, mivel és hogyan érjük el ezeket. A Clean Eating első számú szabálya, hogy csak azt fogyasszuk, amit a természetben is megtalálunk, vagyis friss zöldségeket, gyümölcsöket, nem pedig feldolgozott élelmiszereket. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden, amit az erdőben látsz, bátran megehető.

Sajnos egy instagramozó ezt hitte, vagy legalábbis nem volt eléggé körültekintő, amikor olyan virágot választott ki aznap chiapudingjába, amely ha a halálát talán nem is, de súlyos mellékhatásokat okozhatott volna. Szerencsére, mivel az illető posztolta a képet az ominózus „ételről”, egy botanikus észrevette azt, és figyelmeztette a felhasználót, hogy semmiképpen se egye meg.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top