Életmód

Jobban vonzódunk a férfiakhoz, ha más nők is akarják őket

Egy új tanulmány a „jegygyűrűeffektusra” hívja fel a figyelmet.

Mindig az kell nekünk, ami a másé, valami ilyesmit bizonyít a St. Andrews Egyetem friss kutatása is. A „jegygyűrűeffektus” szerint a férfiak sokkal vonzóbbá válnak a nők szemében pusztán attól, hogy más nők is akarják őket, esetleg barátnőjük vagy feleségük van. Ettől a nők automatikusan hűségesebbnek, kedvesebbnek, jobb apának látják a férfiakat.

A kutatáshoz kapcsolódó kísérletben a nőknek fotók alapján kellett értékelniük férfiakat egyénileg, majd újabb pontszámokat kellett adniuk, mikor már a teljes csoport által adott átlagpontszámokat is ismerték. Kiderült, hogy a csoport nyomásának hatására a nők átlagosan 13%-kal változtattak saját előzőleg adott pontszámaikon.

Az emberek persze alapvetően is hajlamosak másolni társaikat, és a párválasztásban ez különösen érvényesül: azt gondoljuk, ha más nők is vágynak egy bizonyos férfira, az az illető értékeiről tanúskodik.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top