Életmód

„Csak mosogass el magad után anélkül, hogy figyelmeztetnem kellene rá, anyaszomorító!”

Constance Hall, az ausztrál mamiblogger, aki épp az ötödik gyerekével terhes, a minap csípős bejegyzést tett közzé a házimunkák megosztásával kapcsolatban. Érdemes elolvasni!

Nem ez a mostani az első alkalom, hogy írunk Constance Hallról. Az ausztrál mamiblogger, aki jelenleg épp az ötödik gyermekével várandós, legutóbb néhány hete hallatott magáról, mikor a #metoo kampány keretében ő is megosztotta szexuális zaklatásos történetét. Constance akkor egy terjedelmes Facebook-posztban mesélte el, hogy egy gimis buli után, alkoholtól kábán arra ébredt, hogy egy srác rajta ül és épp gombolja ki a  nadrágját. „Annyira zavarban voltam, hogy miután lelöktem magamról és felöltöztem, elnézést kértem tőle” – írta akkor.

A mamiblogger, aki a férje előző kapcsolatából született gyerekekkel együtt 6 kicsit nevel, január 29-én újabb poszttal örvendeztette meg rajongóit a Facebookon. Ezúttal a házimunkák megosztásáról írt a szokásos, kíméletlenül őszinte stílusában. „Mikor a múltkor arról panaszkodtam a barátnőknek, hogy nálunk leginkább senki sem segít a házimunkában, azt tanácsolták nekem, hogy nyissam ki szépen a pici szám, és kérjek segítséget.”

Az anyuka bevallja, megfogadta a barátnők tanácsát, és onnantól kezdve megkérte szeretteit, hogy segítsenek be a ház körül: „Kivinnéd kérlek a szemetet, annyira fáradt vagyok!”, „Holnap reggel fel tudnál majd kelni a gyerekekhez? Az elmúlt 329 évben én csináltam.” „És tudjátok mi volt a meglepő? A dolgok meg lettek csinálva, tényleg csak kérni kellett. És tudjátok, mi történt azután, hogy elfelejtettem kérni? SEMMI. Megint csak én csináltam mindent.”

„És ez volt az a pillanat, amikor rájöttem, egyikünknek sem feladata, hogy kérjen, hogy listákat írjon, és hogy fejben tartsa, kinek mi aznapra a feladata. Olyan piszkosul nehéz lenne egyszerűen megcsinálni kérés nélkül? […] Csak, mert jó, ha tudod, ha megszűnik a nyaggatás, és többet senki nem kér semmire, ott maradsz a rohadt nagy és nyomasztó csenddel, ami, barátom, nem más, mint a párkapcsolat rákja.”

Constance a bejegyzést azzal zárja, senkinek sem feladata, hogy a párját érzékennyé nevelje. „Egyébiránt meg az a dolgod, hogy észrevedd, ha a párod segítségre szorul, és mosogass el magad után, anélkül, hogy erre külön meg kellene kérni, anyaszomorító!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top