Életmód

A rövid munkahelyi ingázás a szexnél is boldogabbá teszi a londoni embert

Orbitális nagy kamunak hangzik a fenti cím? Pedig egy friss tanulmány szerint a hír igaz. A napi 15-30 perces ingázás kiegyensúlyozottabbá teheti az embert, mint a szexuális élet, ugyanakkor az íróasztalnál elfogyasztott ebéd nagyon stresszessé változtathatja a mindennapjainkat.

A nagyvárosokra szakosodott népszerű programajánló oldal, a Time Out közzétett egy felmérést arról, hogy miként élnek a világ metropoliszaiban az emberek. Tel Avivtól kezdve Tokión át Madridig hogyan értékelik a városi élet különböző összetevőit, mint az éjszakai szórakozás, a szociális élet, a gyorséttermek, a tömegközlekedés vagy a sportolási lehetőségek.

A 32 nagyvárosban összesen 15 ezer embert megkérdező felmérés egy része a londoniakra vonatkozott. A brit fővárosban több mint 3000 embert kérdeztek meg arról is, hogy általában mennyit szexelnek, mennyit ingáznak a munkahelyükre, és hogy az elmúlt egy napban érezték-e magukat boldognak. 

A válaszadók 84,6 százalékának az elmúlt 24 órában volt boldog pillanata. Kicsivel nagyobb volt ez az arány azok körében, akik mostanában éltek szexuális életet is, és még nagyobb volt az arány azoknál, akik rendszeresen és rövid ideig ingáznak a munkahelyükre. Ebből vonta le azt a következtetést a Time Out, hogy a napi 15-30 perces utazás sokkal jobban hozzájárul a londoniak elégedettségéhez, mint a szex. 

A Facebook, az íróasztalnál elfogyasztott ebéd viszont boldogtalanná tesz

A felméréshez az is hozzátartozott, hogy megállapítsák: a városi embert mi teszi a leginkább stresszessé és boldogtalanná. Tanulságos lehet, hogy a londoniak esetében olyan negatív hatású tényezők merültek fel, mint a

  • Facebook és Instagram használata napi tíznél több alkalommal,
  • az ebéd elfogyasztása a gép előtt, az íróasztalnál,
  • a dohányzás,
  • a emailek megszállott olvasása,
  • a hét óránál kevesebb alvás,
  • a 20 ezer fontnál kevesebb éves kereset
  • és úgy alapból stresszes Y-generációsnak lenni – a válaszadók szerint. 

Kiemelt kép: See LI / CrowdSpark

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top