Életmód

Börtönbe küldenék a várandós nőket, ha isznak

Egy montanai ügyész szerint ezzel elkerülhető lenne, hogy a szerinte felelőtlen nők súlyos károkat okozzanak születendő gyermeküknek.

A montanai Big Horn megye ügyésze, Gerald Harris meglehetősen egyedi és legalább ennyire szélsőséges javaslattal állt elő annak érdekében, hogy megóvja a születendő gyermekeket attól, hogy édesanyjuk felelőtlen viselkedése veszélybe sodorja őket. Harris szerint a legnagyobb veszélyben a drogot, illetve alkoholt fogyasztó nők babái vannak, ezért rájuk sújtana le a törvény szigorával.

Az ügyész javaslata az, hogy azokat a kismamákat, akik a terhességük alatt drogot vagy alkoholt fogyasztanak, zárják börtönbe. Szerinte így elkerülhető, hogy nagyobb kárt okozzanak születendő gyermeküknek.

A javaslat egyébként annyira egyedi, hogy a helyi igazságügyi minisztérium még abban sem biztos, hogy egyáltalán legális-e az, hogy börtönbe zárják a kismamákat. Míg mások amiatt aggódnak, eredményes lehet-e egy ilyen akció egyáltalán. Szerintük a függőséget elsősorban nem bűnként, hanem betegségként kell kezelni, ráadásul a függők bebörtönzése eddig sem vezetett megoldáshoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top