nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Börtönbe küldenék a várandós nőket, ha isznak

Börtönbe küldenék a várandós nőket, ha isznak

Egy montanai ügyész szerint ezzel elkerülhető lenne, hogy a szerinte felelőtlen nők súlyos károkat okozzanak születendő gyermeküknek.
NLCafé
f Ajánlom

A montanai Big Horn megye ügyésze, Gerald Harris meglehetősen egyedi és legalább ennyire szélsőséges javaslattal állt elő annak érdekében, hogy megóvja a születendő gyermekeket attól, hogy édesanyjuk felelőtlen viselkedése veszélybe sodorja őket. Harris szerint a legnagyobb veszélyben a drogot, illetve alkoholt fogyasztó nők babái vannak, ezért rájuk sújtana le a törvény szigorával.

Az ügyész javaslata az, hogy azokat a kismamákat, akik a terhességük alatt drogot vagy alkoholt fogyasztanak, zárják börtönbe. Szerinte így elkerülhető, hogy nagyobb kárt okozzanak születendő gyermeküknek.

A javaslat egyébként annyira egyedi, hogy a helyi igazságügyi minisztérium még abban sem biztos, hogy egyáltalán legális-e az, hogy börtönbe zárják a kismamákat. Míg mások amiatt aggódnak, eredményes lehet-e egy ilyen akció egyáltalán. Szerintük a függőséget elsősorban nem bűnként, hanem betegségként kell kezelni, ráadásul a függők bebörtönzése eddig sem vezetett megoldáshoz.

Megosztás Facebookon