Életmód

Ha minden gyerek olyan lenne, mint ez az 5 éves, akkor a jövőnk nem fulladna szemétbe

Hihetetlen, hogy micsoda kötelességtudata van az öt éves indiai Jannatnak, aki már most azzal tölti a szabadidejét, hogy a közeli tó vizét tisztítja. A gyereket felháborítja, hogy a felnőttek eldobálják a szemetet.

Jannat Észak-Indiában, a pakisztán határhoz közeli Srinagarban él. A több mint egymilliós város közelében van a meglehetősen nagy Dal-tó, amelyen rendszeresen sok időt tölt édesapjával az ötéves gyerek. Mivel senki nem tisztítja a tavat, Jannat segít az apjának eltávolítani a vízből a rengeteg bedobált szemetet

A kislány nagyon eltökélt a környezet védelmével kapcsolatban, le a kalappal előtte (és a családja előtt), hogy már ennyi idősen realizálta, mekkora gondokat tud okozni a szemét.

Jannat a Daily Bhaskarnak a következőképpen nyilatkozott: „Az emberek, beleértve a helyieket és a turistákat is, mindig eldobálják a szemetet, a csipszes zacskókat, a kekszes papírokat, az egyszer használatos vizes flakonokat, ami érinti a gyönyörű Dal-tavat is. Azt akarom, hogy az emberek használják a szemeteskukákat a tó körül.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top