Életmód

Valaki elvitte fagyizni ezt a medvét, most nyomoznak, ki tehette

A medve fagyiztatása nem játék, hanem nagy felelőtlenség. Azért vannak róla aranyos képek!

Valaki, feltehetően a kanadai Discovery Wildlife Park egyik alkalmazottja egy McDrive-szerű gyorsétterem mellé hajtott egy medvével. Itt nem hamburgert lehet kapni, hanem fagylaltot, esetleg fagylalttortát, de a medve azt is szereti. A baj csak az, hogy nem feltétlenül tesz jót egy medvének, ha fagyit eszik.

Ezek után videó is készült arról, hogy a medve fagylalttortát eszik, és fel is került a vadaspark Facebook-oldalára. Ez sokaknak nem tetszett, felháborodásukat ki is fejezték, a videót a feltöltő eltávolította. Noha a szóban forgó medve fogságban született, ezért számos reakciója más, mint a vadon élő medvéké, az efféle meggondolatlan fagyiztatás számos hozzászóló szerint felelőtlenség.

medve, fagyi, kanada (forrás: Discovery Wildlife Park/Facebook)

Árulkodó videórészlet (forrás: Discovery Wildlife Park/Facebook)

Arról nem is beszélve, hogy valaki autóba ültetett egy medvét, és gyorsétterembe vitte. A vadaspark részéről azzal védekeztek, hogy az étterem zárva volt, csak a kedvükért adtak ki egy kis fagyit. A Vice emlékeztet rá, hogy a Discovery vadasparkkal szemben korábban 50 alkalommal indítottak már eljárást veszélyeztetés és gondatlanság miatt, például azért, mert volt egy „Csókold meg a grizzlymedvét” nevű programjuk is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top