Életmód

Már neve is van annak, ha az exed rád ír karácsonykor

Most éppen vége az ünnepek alatti nosztalgiázásnak és szomorkodásnak, de jövőre jön megint. A most nevet kapott jelenség akkor is létezni fog.

Charles Dickens klasszikusa, a Karácsonyi ének egyik szereplőjének nevéből „marleying”-nek nevezték el azt a jelenséget, amikor az emberek rácsetelnek volt barátaikra, barátnőikre az ünnepek alatt. A nevet az eHarmony netes társkereső ragasztotta a jelenségre. A cég 4000 brit felnőttet kérdezett meg, hogy történt-e velük ilyesmi. 

Will Ferrell, Mi a manó, film, karácsony

Will Ferrell a Mi a manó című filmben

Az eredmények alapján az egyedülállók 11 százaléka kapott már ilyen üzenetet az ünnepek alatt, a megkérdezettek 8 százaléka pedig maga is küldött ilyet. Az ok egyszerű: az ünnepi időszakban számot vetünk életünkkel, hajlamosak vagyunk nosztalgiázni, magányosnak érezni magunkat, és nagyobb eséllyel próbáljuk meg még egyszer kihasználni az elúszott vagy kihagyott lehetőségeinket. Ráadásul sokan ilyenkor hazautaznak a szülővárosukba, és pláne hajlamosak az ott élő, egykori barátjuk-barátnőjük-hódolójuk-akármijük felkeresésére.

Jacob Marley egyébként a Karácsonyi ének főhősének, Ebenezer Scrooge-nak a rég halott üzlettársa, akinek a szelleme elsőként keresi fel Scrooge-ot a történetben. (Huffington Post)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top