Életmód

Jobban alszunk, ha listázzuk a teendőinket

Egy új tanulmány szerint a teendők listázása garancia a jó alvásra.

Sajnos nem mindenkit áldott meg jó alvókával a sors. Sokan vannak, akik hosszan forgolódnak, mielőtt mély álomba zuhannának, vagy egész éjszaka szenvednek az éber alvástól. Rengeteg tanács és tipp próbál segíteni, hogyan menjünk le alfába gyorsan, és maradjunk is benne reggelig.

Forrás: Pinterest.com

Idegtudósok egy legújabb tanulmánya szerint például az segít, ha elalvás előtt listázzuk a másnapi teendőinket. Ha már legalább 10 tennivaló szerepel a listán, amit a közeljövőben el kell végeznünk, az elvileg 15 perccel gyorsabb elalvást biztosít. Ez azért van, mert a kötelezettségeink összegzése segít a szorongás és a stressz enyhítésében, illetve kezeli az érzéseinket a befejezetlen munkákat illetően.

A lista hiánya fokozhatja az agyi aktivitást azzal kapcsolatban, hogy azon fogunk rágódni, mit kell elvégeznünk, ez az izgalom és pörgés pedig egyenes út a nehezebb elalváshoz. Tehát papírt, tollat az ágy mellé, és minden este szánjunk három percet a másnapi teendők feljegyzésére!

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top