Életmód

Kóbor ebek támadták meg a gazdájával sétáló vakvezető kutyát

Két nagy testű kutya támadt rá Bogira, a vakvezető kutyára, szerencsére sem neki, sem a gazdájának nem esett baja. Két anyuka segített nekik.

Több mint húsz éve közlekedik Szolnokon vakvezető kutyával Marica. Eddig még nem fordult elő, hogy kóbor kutyák támadtak volna rájuk, a napokban azonban pont ez történt – írja a Szoljon.hu.

A nő a szokásos útvonalon ment dolgozni a kutyája kíséretében, amikor kutyák körmeinek a hangját hallotta az aszfalton, és úgy érezte, hogy Bogit, a vakvezető kutyát ellökték mellőle.

Ekkor elengedte a hámfogót, mert nem tudta, mi történik, majd a pórázt is elengedte, hogy a fekete labrador retriever meg tudja védeni magát. Hadonászni, rúgni nem mert a nő, mivel nem lát, attól félt, hogy esetleg a saját kutyáját rúgja meg.

Végül két anyuka segített nekik, Marica tőlük tudta meg, hogy két nagyobb testű kutya támadta meg Bogit. A két kóbor állat végül az egyik utcába menekült.

A támadás másnapján Bogi izgatottan ment végig az útvonalon, hátha megint felbukkannak a támadók. A környéken többen is keresték a kutyákat, de semmi nyomuk, lehetséges, hogy egy házból szaladtak ki kapunyitáskor. Azóta pedig szerencsére ugyanolyan megszokott rendben közlekedik Bogi és gazdája, mint a támadás előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top