Életmód

Beszóltak a tinilánynak, mert szendvicset vett egy hajléktalannak

Népharag zúdult a neves kávézóláncra alkalmazottjuk viselkedése miatt.

A 14 éves Amy McIlroy megsajnálta a 20 éves, hajléktalan Liam Andersont, aki éhesen vacogott egy glasgow-i utcán. A tinilány bement az egyik neves kávézólánc közeli egységébe, hogy egy szendvicset vásároljon a fiúnak. A barista azonban az mondta neki: „spórold meg a pénzed, és hagyd, hogy a természet elvégezze a dolgát”.

A fiatalember korábban szintén be akart menni ebbe a kávézóba, de nem engedték be.

A lány azonban ettől még emgvette a szendvicset, a történteket pedig a Twitter-oldalán osztotta meg a nyilvánossággal. A kávézóláncra rászabadult az internetes népharag.

Amy McIlroy

Anderson 14 éves kora óta hajléktalan. Édesanyja elhanyagolta őt és nővérét, az ellátórendszerből pedig kihullottak. A fiú jelenleg arra vár, hogy szociális lakhatáshoz jusson. Ha tető lesz a feje felett, szeretne főiskolára menni és futballmenedzsernek taulni.

A kávézólánc szóvivője úgy nyilatkozott: vizsgálják az esetet, és Amyvel is kapcsolatba léptek, hogy elnézést kérhessenek tőle. Hangsúlyozta, hogy mindenkit szívesen látnak kávézóikban és nagyon sajnálják, hogy az incidens ellentmondott azoknak az értékeknek, melyeket a cég képvisel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top