Életmód

Téli olimpia: Férfit indítanának Miklós Edit helyett

Nem sok ideje maradt a Magyar Sí Szövetségnek, hogy megtalálja a beugrót Miklós Edit helyére. A szövetség terve az, hogy férfit indítanak a balesetet szenvedett sportolónő helyett, csak erre még rá kell bólintaniuk a szervezőknek.

Miklós Edit az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott, és jobb térdében elszakadt a keresztszalag. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy nem indulhat majd a 24 nap múlva kezdődő pjongcsangi téli olimpián, a Magyar Sí Szövetség sietve igyekszik megtalálni azt a versenyzőt, aki helyette indulhatna.

Miklós Edit bukása után az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán | Fotó: MTI/AP/Giovanni Auletta

Tervünk az is, hogy Miklós Edit kontingensét megpróbáljuk férfira „átváltani”, ez esetben egy nő mellett két férfi sízőnk indulna

 – mondta a Borsnak Stark Márton, az alpesiek kapitánya.

Ez is érdekelhet Megnézem

Magyarországnak a keresztszalag-szakadást szenvedett Miklós Editen kívül egy-egy női és férfi síző indítására van joga. A magyar sportdiplomácia erőfeszítéseket tesz a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál és a Nemzetközi Síszövetségnél (FIS) azért, hogy Miklós elárvult helyére valaki bekerülhessen a téli olimpiára utazó magyar csapatba. Hogy ezt az esetleges pluszpozíciót nővel vagy férfival pótolják, ez a jövő zenéje – majd január 22-én születik végső döntés a kérdésben.

Amíg a kérdés eldől, addig három tehetséges férfi sportoló, Samsal Dalibor, Kékesi Márton és Nagy Bence közt indított válogatósorozatot a szövetég.

A Bors megtudta azt is, hogy ha egy magyar nő rajtol Pjongcsangban, az minden bizonnyal Hozman Szonja lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top