Életmód

Ezt a magyar kisvárost megszállták a baglyok – videó

Hatalmas bagolydzsemborit tartanak a fülesbaglyok Magyarország „bagolyfővárosában”, Túrkevén és a szomszédos Kisújszálláson. A települések fáin százával telelnek a ragadozómadarak.

Nem ritka, hogy az erdei fülesbaglyok a téli időszakban csapatosan keresik fel az emberlakta vidékeket. „Egy-egy ilyen telelőhelyen többnyire néhány vagy néhány tucat egyed látható, de Magyarország  bagolyfővárosában, Túrkevén, illetve a szomszédos Kisújszálláson a telelő erdei fülesbaglyok száma jelenleg az ezer példányt is meghaladja!” – írja szerkesztőségünknek küldött közleményében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Túrkevén telelő erdei fülesbaglyok

Az erdei fülesbaglyok telelő csapataihoz alkalmilag réti fülesbaglyok is csatlakozhatnak. Nem ritka, hogy egy-egy fán tucatnyi, de akár száz madár látható, melyekről kellő óvatossággal, a megfelelő távolság betartásával televíziós felvételek is készíthetők – teszik hozzá a környezetvédők.

Túrkevén telelő erdei fülesbaglyok éjszaka

Bónusz videó – telelő réti fülesbagoly

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top