Életmód

Facebook-posztban keresett feleséget, hat nap múlva már nősült is

A leendő vőlegény nem akart fölösleges köröket futni, ezért a – szerinte – leghatékonyabb módját választotta a lánykérésnek: írt egy Facebook-posztot.

„Abba az életkorba léptem, amikor már minden további nélkül képes lennék hosszú távon elköteleződni és kimondani azt a bizonyos igent valakinek” – így kezdődött annak a fiatal nigériai férfinek a december 30-ai posztja, aki tavaly év végén úgy döntött, szakít a hagyományos ismerkedési módszerekkel és inkább a Facebook segítségével keresi meg leendő feleségét.

Chidimma Amedu a BBC brit hírcsatornának később elárulta, az évek során rengeteg rossz tapasztalatot gyűjtött az ismerkedést illetően, meg nem is akart felesleges köröket futni, ezért döntött úgy, hogy a lehető legegyszerűbb és legdirektebb módját választja a párkeresésnek. A férfi hozzátette azt is, nem számított arra, hogy ilyen sok érdeklődő ír majd a posztjára.

esküvő, házasság

Kép forrása: Facebook / Chidimma Abedu

Azután, hogy december 30-án közzétette a posztot, amelyben tudatta a jelentkezőkkel, hogy január 6-áig van idejük jelentkezni, még néhányszor megosztotta az eredeti felhívást, mondván, „senki se maradhasson le élete lehetőségéről”. A poszt így került Sophy Ijeoma hírfolyamába, aki nagyjából egy éve lett Chidimma Facebook-ismerőse, igaz, beszélgetni sosem beszélgettek.

„Az esélytelenek teljes nyugalmával írtam neki, hogy érdekel az ajánlata, ő pedig azonnal válaszolt is” – mondta a fiatal lány, aki néhány nappal később személyesen is találkozott leendő vőlegényével. „Szerelem volt első látásra, még soha életemben nem láttam olyan vonzó férfit, mint Chidimma” – mondta Sophy, majd hozzátette, jövendőbelije még aznap bemutatta őt nagybátyjának, aki áldását adta a házasságukra.

Még ugyanaznap Sophy bátyja is megtette ugyanezt, így az utolsó akadály is elhárult a pár házassága elől. Chidimma és Sophy végül január 6-án, egy hagyományos szertartás keretében mondták ki a boldogító igent. A BBC-nek Chidimma bevallotta, tavaly választotta ki az időpontot előző párjával, akivel a kapcsolatuk tavaly nyáron bomlott fel.

házasság, facebook

Kép forrása: Chimida Amedu/ Facebook

„Volt időpontom, szerettem volna házasodni is, csak épp nem volt kivel” – mondja a férfi, majd elárulja, ezért döntött a Facebook-poszt mellett. Hozzáteszi, sok ismerőse azt hitte, csak viccel, sőt, az elején még Sophy is bizonytalan volt a szándékait illetően. „Rájöttem, hogy ha akarsz valamit, nem érdemes várni vagy halogatni, egész egyszerűen tenned kell érte.”

A pár a templomi esküvőt minden bizonnyal áprilisban tartja majd, utána pedig nászútra mennek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top