Életmód

Így nem lesz állatsimogató Lesencefaluban

Lesencefalu megosztó figurája állatsimogatót szeretne létrehozni a faluban, de állítása szerint ellenlábasai folyamatosan keresztbe tesznek neki. A polgármester szerint a férfi legnagyobb ellenlábasa saját maga.

Sérült vagy enyhe fogyatékkal élő gyermekeknek szeretne állatsimogatót létrehozni Lesencefaluban Sniezek Tibor. Az állatsimogatót több olyan családdal együtt hoznák létre, akik hozzájuk hasonlóan fogyatékkal élő gyermeket nevelnek. Kertészetet is működtetnének, és megtanítanák a gyerekeknek a zöldségtermesztést is, illetve megtermelnének mindent, önellátást végeznének – vázolta terveit Tibor a Veolnak.

Elmondta azt is, hogy az állatsimogató létrehozását irigyei megakadályozzák, akik állatait megmérgezik és leölik, autóit megrongálják, és az erdejében szemetet hagynak. „Vannak emberek, akik mindenáron el akarják venni ezektől a gyerekektől a lehetőséget, hogy gondozni tudják az állatokat, és folyamatosan megkárosítják őket! Fejbe rúgják, fejbe lövik, ellopkodják, de legrosszabb esetben fagyállóba áztatott eledellel etetik őket, ami a gyerekekre is hatalmas veszélyt jelent!”

Tibor bevallása szerint már minden anyagi lehetőségüket felhasználták, a rendőrséget pedig hiába értesítették a sorozatos rongálásokról és állatkínzásokról, hónapok óta nem történik semmi.

A környékbeliek viszont jól ismerik Tibort. Egyik szomszédja szerint a férfinak nem szabad hinni, sok kutyája van, a tyúkok a lakásban élnek a gyerekkel együtt, az állatok pedig csontsoványak. Állítólag harminc tyúkjának naponta egy vajasdoboznyi takarmányt ad csak.

Oravecz Attila, Lesencefalu polgármestere szerint Sniezek Tibor állatait nem bántalmazták és nem ölték le. A falu elöljárója úgy tudja, az állatok nem kaptak megfelelő ellátást, és alultápláltság miatt pusztulhattak el: az önkormányzathoz bejelentés érkezett az állatok kifogásolható tartási körülményeiről, ami után a polgármester kihívta az illetékes állatorvost, és mindez beigazolódott.

A polgármester úgy látja, a körülmények kaotikusak, állatsimogatónak egyáltalán nem felelnek meg a feltételek, úgy tudja, megfelelő takarmány sem áll rendelkezésre Tiboréknál, akit többször kért arra, hogy a közterületen lévő roncsautóját szállíttassa el. Véleménye szerint az erdőben lévő hulladékot Tibor maga vitte oda, hogy hergelje a lakókat.

A Veolnak a Tapolcai Rendőrkapitányság elárulta, hogy rongálás vétség elkövetése miatt valóban indult büntetőeljárás a Tibornál történtek kapcsán, ahogy vizsgálja a rendőrség az állatkínzási feljelentési ügyet is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top