Életmód

Megbüntették a lányt az iskolában, mert adományképpen lenyírta a haját

Többi társától elszeparálva kell tanulnia a haját adomány céljából levágató lánynak.

Az Angliában élő, 14 éves Niamh Baldwin azért vágatta le hosszú, szőke haját, hogy pénzt gyűjtsön a Little Princess Trustnak, amely parókákat készít a rákos betegek számára. Ám nem mindenki fogadta elismeréssel és lelkesedéssel a lány tettét. Tanárai kifejezetten ellenezték ezt a cselekedet, mert az iskola szabályzata szerint a lányok nem viselhetnek ilyen rövid hajat, ezért büntetést szabtak ki Niamhra.

A lány édesanyja szerint igazságtalanul büntették meg gyermekét. 

„Mindig is gondoskodó és törődő volt a lányom, de azon én is teljesen ledöbbentem, hogy ez a karácsonyi terve. Szerintem ez a legbátrabb dolog, amit tehetett. Különösen tizennégy évesen, amikor a lányok eléggé el vannak foglalva a kinézetükkel. Az egész család nagyon büszke Niamhra. Az iskola igazságtalanul járt el a lányommal szemben. Udvarias, szorgalmas, jó tanuló volt egész életében, ezen a rövid haj sem változtat, nem értem a tanárokat, akik amúgy kedvelik Niamhot. Diszkriminálónak tartom a tettüket.” 

A tanárok máshogy látták a helyzetet. Szerintük egyértelműen benne van az iskolai szabályzatban, hogy a diákok nem viselhetnek ennyire rövid hajat. Niamh tanárnőjét meglepte, hogy a család nem szólt előre, mire készül diákja. A lány büntetése, hogy bizonyos ideig külön teremben kell tanulnia, elszeparálva osztálytársaitól. Így legyen jótékony az ember…

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top