nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Rengeteg mérgeskígyó-tojást találtak egy ausztrál iskola homokozójában

Rengeteg mérgeskígyó-tojást találtak egy ausztrál iskola homokozójában

Több tucat mérgeskígyó-tojást találtak a gyerekek egy ausztrál iskola udvarának homokozójában. Önkéntes állatvédők szerint a tojásokat a világ második leghalálosabb mérgű kígyója, a textilmintás barnakígyó (Pseudonaja textilis) rakta a homokba.
NLC/MTI
f Ajánlom

December 20-án a homokozóban játszó gyerekek rejtélyes, kicsiny tojásokra bukkantak. Tanáraik egy vadvédő szervezethez fordultak, melynek önkéntesei gyorsan a helyszínre érkeztek, hogy megvizsgálják a tojásokat. A homokfelszín alatt a textilmintás barnakígyó 12 tojását találták meg.

Miután a probléma megoldódott, délután a gyerekek visszamehettek a homokozóba, ahol azonban újabb tojásokat fedeztek fel. Ezután bezárták a játszóteret. A következő három napban 43 kígyótojást gyűjtöttek össze hét fészekből, melyek mélyen a homokfelszín alatt rejtőztek. „A homok még laza volt, és friss, tökéletes lett volna a kígyótojások kiköltéséhez” – mondta Yvette Attleir, a szervezet önkéntese a helyi médiának.

Ausztrál gyerek kígyóval (fotó: AFP / Peter Parks)

Ausztrál gyerek kígyóval (fotó: AFP / Peter Parks)

A textilmintás barnakígyó már közvetlenül kikelése után, néhány centiméteresen is komoly veszélyt jelent az emberre, különösen a gyerekekre nézve. A Newcastle-i Orvosi Egyetem közegészségtani szakértője szerint a kígyó mérge különösen erős, ez Ausztrália leghalálosabb mérgű kígyója.

A hatóságok biztosították a szülőket arról, hogy a homokozóban nyugodtan játszhatnak a gyerekek, ahogy a nyári szünet véget ér.

Megosztás Facebookon