Életmód

Ezt kell tenned, ha a jeges vízbe zuhansz

Ha megnézed ezt a videót, tutira nem végzed a jeges vízben!

Sok rémtörténetet hallhattunk már arról, hogy valaki alatt beszakad a jég, aztán a pokolian hideg vízben pánikolni kezd, valahogy a jégréteg alá csúszik, és megfullad. A youtube-os Bear Grylls, Kenton Whitman legújabb túlélő tippjeit pont az ilyen esetekre szánja.

A férfi hátborzongató videóban demonstrálja, mit kell tenni, hogy legyőzzük a felgyorsult szívveréssel és megemelkedett vérnyomással járó sokkos állapotot, amely akár hirtelen szívleálláshoz is vezethet. Az első és legfontosabb, hogy ne pánikoljunk, ugyanis csak így tudunk segíteni, hogy kijussunk a vízből.

Whitman szerint a lényeg, hogy ne kalimpálva próbáljunk kitörni a vízből, ahogy a filmekben láttuk, hanem meg kell próbálnunk addig taposni, míg testünk nagyjából vízszintes helyzetbe kerül, hogy onnan tudjuk kilökni felsőtestünket a jégre. Ha sikerült kikúsznunk, csak akkor álljunk fel, ha már megfelelően vastagnak és teherbírónak érezzük a jeget.

 

LaughingSquid

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top