Életmód

Ez a nő vagyonokat költ arra, hogy játékbabának nézzen ki

Tetőtől talpig porcelánbaba-kinézetet varázsolt magának a nő.

A 21 éves Jade Smith a fejébe vette, hogy úgy akar kinézni, mint egy játék porcelánbaba. Véghez is vitte a tervét, eddig hétmillió forintnyi fontot költött el. Hogy mire? Babaszerű ruhákra, cipőkre, parókára, kontaktlencsére és kiegészítőkre, mint kulcstartó vagy különböző kis játékok.

Az egész átváltozás mögött egy fájdalmas betegség, a fibromyalgia áll. A főleg az izmokat és a lágy szöveteket érintő kór legfőbb tünetei közé tartozik az egész testre kiterjedő izom- és ízületi fájdalom, a fáradékonyság, a depresszió vagy a szorongás. Smith is rendkívüli fájdalmakkal küzd, az egész babává változás tulajdonképpen egyfajta menekülés a saját, kínokkal járó betegségéből és valós életéből. 

„Hihetetlen fájdalmakat élek meg nap mint nap. Nyilván rossz hatással van ez az egész az életemre, mert nem  tudom élvezni annyira a dolgokat, amennyit szeretném. Már a sétálás is nagyon fáj néha, és vannak olyan napok, amikor az ágyban kényszerülök maradni, mert egyszerűen nem tudok mozogni.” 

„A játékok és a ruhák segítenek, mert olyankor elfelejtem egy kicsit a fájdalmat. Azt hiszem, ez a valódi énem, amit meg szeretnék mutatni a környezetemnek is. Amikor 11 éves voltam, nagyon érdekelt a japán anime, ezért elkezdtem cosplay-ekre járni, majd felfedeztem a Lolita-divatot, ami szintén megfogott.”

Jade még a szüleivel és a húgaival él együtt, hálószobája pedig, stílszerűen, tele van Disney, Hello Kitty és My Little Pony figurákkal, ezért a lány inkább tűnik tizenévesnek, mint felnőtt nőnek. Jade nem is titkolja, hogy ez a vágya: fiatalabbnak tűnni; így a jövőre nézve a plasztikai beavatkozást sem veti meg.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top