Életmód

Meghalt a híres krimiírónő

Az amerikai Sue Grafton az ábécé szerinti regényeiről volt híres, több könyve magyarul is olvasható. Halála előtt rákban szenvedett.

Hetvenhét éves korában meghalt Sue Grafton amerikai krimiírónő. A hírt a lánya közölte pénteken. Az ábécé szerinti sorozatáról ismert szerző két éve rákbetegségben szenvedett, előző nap hunyt el – írja a 24.hu.

A Kentucky államból származó Sue Grafton a hatvanas évek óta a kalifornai Santa Barbarában élt. 18 évesen kezdett írni, első könyve 22 éves korában jelent meg. Ismertté válása előtt forgatókönyveket írt, egyebek mellett Agatha Christie regényeit adaptálta tévés feldolgozásra.

Műveinek híres főhőse, az írónő alteregója 1982-ben bukkant fel a nyolcadik könyvében, amelynek címe A mint alibi volt. Ezt az ábécé betűi szerint további regények követték.

Idén jelent meg az Y is for Yesterday, és jövőre volt várható a Z is for Zero. Magyarul az A mint alibi mellett a B mint betörő, a C mint célpont és a D mint delírium című művei olvashatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top