Életmód

Szeméttelepen bukkantak a milliókat érő gyémántgyűrűre

Szeméttel együtt dobta ki milliókat érő gyémántgyűrűjét egy kínai nő, ám a városi hulladékfeldolgozó munkatársai kikukázták neki az értékes ékszert.

Egy 4,4 millió forint értékű gyémántygyűrű miatt túrtak át 13 tonna szemetet a kelet-kínai Csiangszu tartomány Jangcsou városának közterület-karbantartói. A gyűrűt egy kínai nő dobta véletlenül a szemeteszsákokkal együtt a kukába, de csak akkor vette észre a hiányát, mikor már begyűjtötték a szemetet.

A nő bár nem sok reményt fűzött hozzá, mégis felhívta a helyi önkormányzatot, és elmesélte történetét. Legnagyobb meglepetésérére az önkormányzat nagyon megértően viszonyult a problémájához. Nyolc közterület-karbantartó közel 13 tonna szemetet túrt át azért, hogy megtalálják Hszia jegygyűrűjét, és végül sikerrel jártak.

A nő megköszönte a közmunkásoknak, hogy visszaszerezték a jegygyűrűjét, amelynek – mint elmondta – nemcsak anyagi, hanem eszmei értéke is nagy az ő számára – írja a China Daily angol nyelvű, kínai állami napilap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top