Életmód

Új fogakra gyűjt egy magyar DJ

Róbert számait hiába játsszák a legnagyobb lemezlovasok, nem kap jogdíjat. Most viszont sokan segítenek neki.

Rövid idő alatt kétmillió forint adomány gyűlt össze a dunaföldvári Reisz Róbert – művésznevén Robert R. Hardy – megsegítésére. A lemezlovas számait a legnagyobb nevű DJ-k használják, Róbert azonban mélyszegénységben él – írja a Bors.

Helyzetén sokan lendített Bochkor Gábor, aki élő adásban ígérte meg, hogy segít neki, de a progresszív house rajongói is összefogtak, egy Svájcban élő fogtechnikus pedig új fogsort készít neki.

A segítség nyomán Róbertnek hamarosan elkészülhet a fürdőszobája, és nem kell lavórban fürdenie. Szilveszterkor a Millenárison lép fel a világ legjobb lemezlovasaival. Nagyon meghatotta, hogy a fellépők felajánlották neki a gázsijuk felét.

A 34 éves férfi hétköznap három műszakban betanított munkásként dolgozik, szabadidejében pedig elektronikus zenéket ír és DJ-zik. Dalait a kiadó felteszi a netre, ahonnan egy hónapig ingyen letölthetők.

Hiába játsszák a számokat a legnagyobb lemezlovasok – a többi között Hernan Cattaneo, Marcelo Vasami, Guy J és Armin van Buuren –, Róbert így nem kap jogdíjat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top