Életmód

Cseh László az elmúlt 15 év legjobbjai között

Jövőre várhatóan csak a glasgow-i nagymedencés Európa-bajnokságra koncentrál majd Cseh László, akinek a szereplése szokatlanul gyengére sikerült a nemrég lezajlott koppenhágai rövidpályás EB-n.

Nem sikerült valami jól Cseh László szereplése a koppenhágai rövidpályás úszó EB-n, annak ellenére, hogy 50 méter pillangón új országos csúcsot állított fel. Plagányi Zsolt, a 32 éves úszó edzője a hosszabbítas.hu-nak elmondta: „jövőre takarékoskodnunk kell Laci fizikai és lelki energiáival. Ez azt jelenti, hogy 2018-ban várhatóan csak a glasgow-i nagymedencés EB kerülhet a fókuszba. Úgy tűnik, hogy egyelőre a mell- és a hátúszással nem igazán kíván foglalkozni, marad tehát a pillangó, abból próbáljuk a legtöbbet kihozni.

Cseh László – MTI Fotó: Kovács Tamás

A lap idézi Braden Keith-t, az úszósport legolvasottabb portálja, a swimswam.com főszerkesztőjét is, aki szerint az idő vasfoga a magyar úszófenomén pályafutásán is nyomot hagyott, ahogy arra előbb vagy utóbb minden élsportolónak fel kell készülnie.

Kieth szerint Cseh László, Michael Phelps és Ryan Lochte voltak az elmúlt másfél évtized legnagyobb férfi versenyzői. A magyar úszó méltatása közben kiemeli, hogy Cseh négy olimpián hat érmet nyert, a világbajnokságokon 13 alkalommal állt dobogón, a nagymedencés Európa-bajnokságokon pedig kettő híján 50 érmet úszott össze, amelyek közül 33 egyben a cím megszerzését is jelentette.

A szakember is úgy véli, Cseh Lászlónak elég lehet évente egy nagy torna, mert így akár még a tokiói olimpián is elindulhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top