Életmód

Azt ígérte, leveszi a rontást az ékszerekről

Csúnyán átvert egy idős nőt egy asszony, aki azt ígérte, leveszi a rontást a nő ékszereiről, majd azokat visszajuttatja számára. A megtévesztett áldozat átadta az ékszereit, amelyeket azóta sem kapott vissza.

Több mint hetvenezer forintnyi ékszert zsákmányolt az a csaló asszony, aki egy idős egri nőt csapott be azzal az átlátszó mesével, hogy leveszi a rontást az ékszereiről.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a középkorú nő Eger utcáin sétálva vette észre a kertjében dolgozó 73 éves nőt, akiről azt feltételezte, hogy könnyen átverhető. Igaza lett, miután szóba elegyedett a későbbi áldozattal, az az előadott történet hatására előhozta a házból féltett ékszereit. Az elkövető ezek közül kiválasztotta az arany ékszereket azzal, hogy korlátozott képességei folytán csak a nemesfémből készült tárgyakról tudja levenni a rontást. 

A kiválasztott ékszereket zsebre tette, majd még háromezer forintot kért az idős nőtől azért, hogy mihamarabb hazaérhessen Miskolcra, és hozzáláthasson a rontáslevételhez. Azt ígérte, hamarosan visszatér az ékszerekkel. Áldozata szeptember óta várja a vajákos asszonyt, aki utána sosem kereste fel az egri nőt, akinek 70 ezer forintos kárt okozott.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja a terheltet, aki a bűncselekményt  különös visszaesőként követte el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top