Életmód

„Nem akartam élni, az egész életem a kötelességekről szól” – őszintén mesélt legnehezebb időszakáról a 14 gyereket nevelő anya

Nadya Suleman nevét 2009-ben ismerte meg egy egész világ, mikor a világon egyedüliként, egészséges nyolcasikreknek adott életet. Az addig hat gyereket nevelő nő élete az ikrek érkezése után teljesen felborult, évekig az alkohol és a gyógyszerek fogságában élt.

Amikor Nadya Suleman 2008-ban termékenységi kezelésre jelentkezett, csak az az egy járt a fejében, hogy újra át szeretné élni az anyaság csodáját. Akkor már hat gyermeket nevelt, aki kivétel nélkül mind mesterséges megtermékenyítés segítségével jöttek a világra. „Arra, ami a kezelés után várt rám, egyáltalán nem számítottam” – vallotta be az édesanya a Daily Mail brit bulvárlapnak.

Hozzátette, kis híján elájult, mikor az orvosa közölte vele, hogy nyolcasikreket vár. „Miután az ikrek, Makai, Josiah, Isaiah, Jonah, Maliyah, Jeremiah, Nariyah és Noah megszülettek, és eltelt néhány hónap, rájöttem, mennyire bolond, éretlen és önző voltam, amikor a hat gyerek után még szülni akartam.”

nyolcas ikrek, anya

Kép forrása: news.com.au

A 14 gyereket nevelő anyuka bevallotta, a nyolcas ikrek születése után sokáig egyik napról a másikra éltek, Nadya ugyanis egyedül neveli a gyerekeit, és csak nagy nehézségek árán tudta előteremteni a gyerekek neveléséhez szükséges pénzt. „Sztriptíztáncosként dolgoztam és pornóztam is, hogy legyen elég pénzünk. Nem vagyok rá büszke, a gyerekeimért tettem” – mondja.

Nadya beszélt arról is, hogy az elmúlt néhány év, élete legnehezebb időszaka volt. „Egyszerűen nem akartam élni. Minden reggel, mikor felkeltem, szinte megfojtott a reménytelenség érzése, az, hogy az életem csak kötelességből áll” – mesélte az anyuka, aki nem titkolta azt sem, hogy alkohol- és gyógyszerproblémái voltak a legrosszabb időszakban.

Kép forrása: news.com.au

Aztán egyik alkalommal, mikor a bárban táncoltam, odajött hozzám egy magas, idősebb férfi. Belenézett a szemembe, és azt mondta, nem kell ezt csinálnod. Bármilyen furcsa is, de ez az egy mondat megváltoztatta az életemet.” Nadya a lapnak őszintén elmondta, hogy most is anyagi nehézségei vannak, hogy minden adománynak örül, de hozzátette azt is, hogy boldogabb, mint az elmúlt években bármikor.

„Felszabadultam, és bár vannak nehézségeink, végre olyan anyukája tudok lenni a gyerekeimnek, amilyen mindig is szerettem volna lenni, akinek nem kell szégyellnie magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top