Életmód
Szponzorált tartalom

Antibiotikum után hüvelygyulladás: ez a megoldás

A Vagilact-Q hüvelytabletta hatóanyagai megakadályozzák a gombás és bakteriális hüvelyi fertőzések kiújulását, az antibiotikum használata után a hüvelyflórát az eredeti állapotába állítják vissza.

Vannak olyan betegségek, amelyek ellen nem segít semmi más, csak az antibiotikumok. Ilyenkor a várva várt javulás nagy öröm, ám sajnos sok esetben olyan kéretlen hozadékai is vannak a kúrának, amelyek kellemetlen tüneteket produkálva megkeseríthetik a hétköznapokat. Az egyik ilyen a hasmenés, ugyanis a kórokozók mellett a bélben élő, az emésztéshez szükséges baktériumok is eltűnnek a szervezetből. A másik nagy probléma a nőket érintheti antibiotikum szedése közben és után: ahogyan a bélből, úgy a hüvelyből is kihalnak azok a  lactobacillusok, amelyek a szerv előflórájának egyensúlyát tartják fenn.

Ha a nők hüvelye egészséges, a nyálkahártya megfelelő élettani védelemmel rendelkezik, amit a tejsavtermelő baktériumok alapoznak meg. Ilyenkor a hüvely érzékeny biológiai rendszerében a jó és rossz baktériumok egymás mellett élnek. Ám ha a baktériumflóra egyensúlya felborul és a lactobacillusok száma csökken, teret kapnak olyan kellemetlen tüneteket okozó baktériumok vagy gombák is, amelyeket korábban a tejsavbaktériumok nem hagytak elszaporodni.

A hüvely flórájának egyensúlyát felboríthatják:

  • Antibiotikumok
  • Hormonális tényezők: menstruációs ciklus, menopausa, terhesség, gyermekágy,
  • Gyógyszeres kezelések: immunszupresszió, szteriod-tartalmú gyógyszerek, hormonkezelések stb.
  • Menstruációs cikluszavarok
  • Hüvelyi eszközök: tampon alkalmazása, hüvelygyűrű alkalmazása, gyakori irrigálás
  • Szexuális együttlét intenzitása
  • Szélsőséges diéták, helytelen életmód
  • Alsónemű: anyaga, fajtája
  • Strand, wellness, uszoda, szauna használata
  • Cukorbetegség

Ha a hüvely természetes egyensúlya felborul és a lactobacillusok száma csökken, azok nem képesek a megfelelő savas környezetet biztosítani. Így nő a hüvelygyulladások kialakulásának a kockázata. A hüvelyfertőzések különböző tünetekkel járnak: a hüvelyi viszketés, égő, csípő vagy szúró érzés is jellemző a betegségre. A tünetek megjelenése mellett a hüvelyváladék minősége és mennyisége is változhat. Azt, hogy milyen jellegű kezelés szükséges, adott esetben nem elég a tünetekből kiolvasni, hanem szakember segítségét kell kérni a meghatározáshoz.

Egy azonban biztos: a kezelésekkel egy időben minden esetben el kell kezdeni a hüvelyflóra helyreállítását olyan lactobacillusokat tartalmazó készítménnyel, amelyek megfelelő mennyiségű jó baktériumot juttatnak a szervezetbe. A Vagilact-Q hüvelytabletta három hatóanyaga, a lactobacillus, tejsav és természetes hatású ösztrogén megakadályozzák a gyakori gombás és bakteriális hüvelyi fertőzések kiújulását. Ha az egyensúly már felborult, például antibiotikum használata után, a Vagilact-Q visszaállítja a hüvelyflórát eredeti állapotába, így a kellemetlen tünetek is megszűnnek.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top