Életmód

Szépségideálok, akiket korábban szétcsúfoltak

Egy hároméves még nem szépségideálok mentén méri a világot, magát meg akiket szeret.

Az unokahúgom 3 éves, és most tűnt fel neki, hogy az arcomon van egy anyajegy. Borzasztóan érdekelte, hogy az meg mi, és ahogy beszélgettünk róla, elmondtam neki, hogy van az anyukájának is, és a nagymamájának az arcán is. „Nekem is” – mondta, és az arcára mutatott, de neki nincsen. „Szeretnék” – tette hozzá, hiszen pont olyan nőknek van körülötte anyajegy az arcán, akiket nagyon szeret. Neki nem az a kérdés, hogy az ott csúnya-e vagy sem, az anyajegy milyensége fel sem merül benne. Neki még nincsenek társadalmilag elfogadott szépségideálok a kis fejében, neki szeretet van a kis szívében, és annak alapján ítél. 

A lenti nőkről jutott eszembe ez a történet. Olyan nők, akik nem hibátlanok – persze, melyikünk az. Olyan nők, akik bátran vállalják, hogy nem illenek bele a klasszikus szépségideálba, mégis nagyon sok ember követi őket, sok ember számára ideálok. Szeretik magukat, önbizalommal teli nők, akik önmaguk megmutatásával inspirálnak másokat.

Emlékezzetek Sophia Hadjipanteli, modellre, aki nem akarja szedni a szemöldökét, és ezzel fricskát mutat minden szemöldökfetisisztának. Szerintem nagyon jól néz ki.

Boom quick maths

A post shared by Sophia Hadjipanteli (@sophiahadjipanteli) on

Swantje Paulinnak több mint 200 ezer követője van az Instagramon, egyszerűen azért, mert büszke a szeplőire, és ez a követőinek is nagyon tetszik.

tb to when my freckles were poppiiiin 😩

A post shared by 🌙 Swantje Paulina (@swalina) on

😼😼😼

A post shared by 🌙 Swantje Paulina (@swalina) on

Csak Emnek nevezi magát a vitiligós nő az Instagramon, akinek egyelőre 2000 követője van. Biztos vagyok benne, hogy egyre több lesz. Inspiráló fotókat és idézeteket oszt meg.

„Sosem gondoltam, hogy csinos vagyok, hiszen sosem láttam modelleket, akik úgy néznek ki, mint én” – mondta Aleece Wilson. Ma már modellként dolgozik, olyan híres divattervezőkkel például, mint Alexander Wang vagy Marc Jacobs.

⛳️

A post shared by BBYRAT (@oddfreckles) on

A szintén modell Simone Thompsont már nem érdekli, hogy mit szólnak a külsejéhez az emberek. Külön védjegye a fogai közötti kis szünet. 

Whatever tickles your peach 🍑

A post shared by @ slickwoods on

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top