Életmód

Szomorú fordulatot vett az osztálytársai által zaklatott fiú története

Kedden írtunk arról a tennessee-i kisfiúról, akiről anyukája készített szívszaggató videót, amiben Keaton azt tudakolja, miért bántják őt az osztálytársai. Azóta egy világ állt a fiúcska mellé, ám a család története sajnos nem ért itt véget.

„Csak szeretném tudni, hogy miért vannak olyan emberek, akik másokat bántanak? Mi a céljuk ezzel? Mi a jó nekik abban, ha gonoszak másokkal, és kínozzák őket, pedig nem is tettek semmit?” Az általános iskoláskorú, tennessee-i kisfiú, Keaton Jones könnyek között tette fel ezeket a kérdéseket édesanyjának, aki úgy érezte, csak úgy segíthet neki, ha egy egész világgal megosztja azt, ami fiával történik.

A kisfiúról készült szívszaggató felvétel mára bejárta az egész világot, és rengeteg embert megérintett. Köztük több hollywoodi hírességet is, akik amellett, hogy egy emberként álltak Keaton mellé, és beismerték, hogy őket is zaklatták az iskolában, meghívták őt több film díszbemutatójára is. Ha a Tennesseeben élő kisfiú története itt véget ért volna, akkor ez igazi happy end lenne. De nem így történt.

Azután ugyanis, hogy Keaton édesanyja, Kimberly nyilvánosságra hozta a videót, a netezőknek több furcsaság is feltűnt a család körül. Az egyik ilyen az a GoFundMe-oldal, ahol kifejezetten Keaton javára kezdtek adományt gyűjteni, és amit még jóval azelőtt indítottak útjára, hogy a kisfiúról szóló videó egyáltalán elkészült volna. És ha mindez nem lenne elég, az oldalt ráadásul egy olyan férfi indította útjára, aki a családot nem is ismeri személyesen.

Később ez a férfi, aki kezdeményezésével több mint 60 ezer dollárt gyűjtött, elismerte, hogy bár valóban nem ismeri a családot, mégis segíteni szeretett volna nekik. A GoFundMe a szálak kibogozásáig leállította a gyűjtést, és jegeli a befolyt összeget, legalábbis addig, míg kiderül, hogy a gyűjtés kedvezményezettje valóban a kisfiú édesanyja.

És a történetnek itt még mindig nincs vége. Azzal, hogy kisfia a figyelem középpontjába került, a netezők kutakodni kezdtek a család, így az édesanya múltjában is. Így kerülhetett elő Kimberlyről két olyan fotó is, amin egy konföderációs zászlóval pózol, aminek az Amerikai Polgárháború, az Észak és Dél közti viszály miatt lehet egy negatív értelmezése. Tennessee, ahol a Jones-család él, a déli államok közé tartozik, ahol a polgárháború előtt erőteljesen jelen volt a rabszolgatartás. És bár a zászlónak tényleg van történelmi értelmezése, a legszélesebb körben rasszista szimbólumként terjedt el.

Kimberly a CBS News amerikai hírcsatornának beszélt az őket ért támadásokról. A róla készült fotókról azt mondta, mióta az eszét tudja, mindössze két alkalommal volt konföderációs zászló közelében, és azért fotózkodott vele, mert „poénosnak” gondolta. Hozzátette, fiatalabb korában pedig folyamatosan azért piszkálta őt a környezete, mert nem volt rasszista. Ami a gyűjtést illeti, Kimberly tagadta, hogy GoFundMe-oldalt indított volna fia javára. Mint mondta, a videót azért hozta nyilvánosságra, hogy felhívja a figyelmet az iskolai zaklatásokra és negatív hatásukra, nem azért, hogy  ezzel pénzt gyűjtsön be ismeretlen emberektől.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top