Életmód

Van egy rossz hírünk: közeledik a kátyúszezon

A hosszan tartó hideg miatt újabb kátyúk alakulnak majd ki, pedig Budapesten már így is elég rossz a helyzet. A fővárosi közútkezelőnek naponta több brigádja is azon dolgozik, hogy eltüntessék az autósok rémálmait, a gödröket.

A főváros útjainak egynegyede van a Budapesti Közlekedési Központ Közút Zrt. kezelésében, ez körülbelül 1200 kilométernyi út karbantartását jelenti. A Tények szerint a közútkezelő emberei mindennap kátyúznak, a tudósítás készítésekor hat brigád gödörmentesített az utakon. Almássy Kornél vezérigazgató szerint, mikor nagyobb a kátyúszám, akkor akár 9-10 brigád is kint van a helyszíneken, és próbálja mihamarabb orvosolni a bajt, gyakran éjszaka is dolgoznak. Egyelőre még enyhe az idő, ezért elég kevés csapatot kirendelni, de amint bejönnek a nagy hidegek és a kátyúszezon, megnövelik a brigádok számát.

Tíz éve mintegy 130 millió forintot fizetett ki a Budapesti Közlekedési Központ Közút Zrt. a kátyúkárokra, ma már lényegesen kevesebb bejelentés érkezik hozzájuk, de az elmúlt egy évben még így is tízmillió forintot fizettek ki a gödrök eltüntetésére.

Címlap: MTI Fotó/Máthé Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top