Életmód

Kirúgták az autista fiút a gyorsétteremből

Testvére szerint diszkrimináció, hogy az autista fiatalember nem dolgozhat a gyorsétteremben. A Twitteren ezrek álltak mellé.

Az autista Alex Martinez nemrégiben állást kapott az egyik híres gyorsétteremlánc egyik floridai éttermében. A fiú részt vett a négynapos betanításon, ám amikor az ötödik napon is bement a munkahelyére, hazaküldték. Később nem vele, hanem a nagymamájával közölték, hogy Alex ki van rúgva, mert túlságosan remeg a keze, amikor izgul.

A testvére, Angelica a Twitteren írta meg Alex történetét. A lány szerint diszkrimináció történt. A bejegyzésére ezrével kapta a támogató kommenteket és több mint 157 ezer bátorító lájkot is. A twitterezők #JUSTICEFORALEX hashtaggel követelnek igazságot a fiatalembernek.

A szóban forgó gyorsétterem vezetője úgy nyilatkozott, vizsgálják az esetet, mivel szeretnék pontosan megérteni, hogy mi történt. Hozzátette, hogy étterme régóta befogadó és sokszínű munkahely, ő maga pedig elkötelezett, hogy mindenki számára képzési és fejlődési lehetőséget kínáljon.

metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top