Életmód

Idén értelmileg sérült gyerekeknek gyűjtünk, segíts te is, hogy ők is többet mosolyogjanak!

Ha te is szeretnél részt venni az Adjkirály! és az NLCafé közös ajándékgyűjtésében, akkor idén is megteheted. Nem kell mást tenned, csak olvasd végig a cikket, és abból megtudhatod, hogy a győri Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény lakói minek örülnének a legjobban, és segíts, ha tudsz.

Majdnem 200 gyerek jár a győri intézménybe, mindnyájan fogyatékkal élők. Elsősorban értelmi fogyatékos gyerekek ők, de vannak köztük olyanok is, akik mozgás- vagy érzékszervi fogyatékosak. A 41 éves iskola élén már 25 éve Borsfai László áll, az igazgató mesélt nekünk arról, hogy minek örülnének legjobban a gyerekek.

„A mi gyerekeink az egyszerű dolgoknak is nagyon tudnak örülni. Sokan csodálkoznak, amikor hallják, hogy mennyire szeretik a zenét, a koncerteket. Ezek viszont pénzbe kerülnek, tehát, ha valaki úgy gondolja, hogy pénzt adományozna nekünk, akkor valószínűleg erre is költenénk. Sok gyerekünk szociálisan igen nehéz környezetből érkezik, nekik nagy segítség akár a ruha, akár a tartós élelmiszer adomány. Sajnos, egyre több gyerek családjánál elkél az ilyen típusú segítség, tehát aki konkrét dolgot adna, az ebben gondolkozhat, erre mindig nagy szükség van.

Az iskolának rengeteg sporteszközre, labdára, medicinlabdára lenne szüksége, ebből sosem elég.  És szívesen vásárolnánk speciális fejlesztőjátékokat, zenei ritmusfejlesztő eszközöket is, de ezeket csak a saját szakembereink tudják kiválasztani. A kollégiumban lévő tévéink nagyon elavultak, van, amelyik már nem is működik, úgyhogy egy-két új készüléknek nagyon örülnének a gyerekek. Ha valakinek esetleg korszerű, lapmonitoros számítógépei vannak fölösben, akkor nemcsak az iskolásoknak, de a tanároknak is nagy örömet okoznának, mert a kollégák gépei is hagynak kívánnivalót maguk után” – sorolta Borsfai László, az intézmény igazgatója.

A győri iskolában most 165 diák tanul, közülük 40 kollégista, vagyis állandóan bentlakó diák. Az intézmény működtet speciális óvodát, általános iskolát és készségfejlesztő iskolát is. Vagyis a legnagyobbaknak bizonyos szakmai modulokat is tanítanak, hogy a legegyszerűbb munkafolyamatokba ők is be tudjanak kapcsolódni: ilyen a szőnyegszövés, takarítási tudnivalók, zöldség- és palántanevelés és a konyhai kisegítés.

Isten sosem teremt selejtet, csak mást!- mindig ezt szoktam mondani, ugyanis a mi gyerekeink sok mindent értenek, éreznek, és az élményeknek nagyon örülnek. Sokan közülük bebizonyították az évek során, hogy képesek fejlődni, tanulni, ezért fontos, hogy minél jobb színvonalon képezhessük, nevelhessük, taníthassuk őket 

– mondta az igazgató.

Aki szeretne segíteni az intézménynek, az megteheti, hogy az NLCafé címére behozza az adományát december 19-ig.  A címünk: Budapest III., Montevideo utca 9. Ha csak egyetlen gyereknek küldenél karácsonyi ajándékot, saját ötlet alapján, annak is biztosan nagyon örülnek majd. A Győr környékén lakók természetesen az iskolába is bevihetik ajándékaikat, és az adjkirály! oldalán is várják a felajánlásokat.

Segíts, hogy segíthessünk, az adományod biztosan jó helyre kerül! Köszönjük szépen: az NLCafé és az Adjkirály! csapata

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top