Életmód

Időjárás: havazásra készülhetünk a hétvégén

Pénteken hidegfront érkezik, szombaton, vasárnap havazás várható.

Péntek délután északnyugat felől egy mediterrán ciklon és annak hidegfrontja éri el térségünket. Már korábban, napközben is erős, a Dunántúlon viharos erejű délnyugati szélre készülhetünk, ami az esti óráktól északnyugatira fordul. Délután beborul az ég, és megérkezik a csapadék is.

Szombaton emiatt túlnyomóan borult lesz az ég. Északnyugaton már csak helyenként, másutt még több helyen várható csapadék. Kelet felé egyre több helyen hó váltja az esőt, de a Tiszántúlon végig eső várható. Az északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb és legmagasabb értéke egyaránt 0 és +5 fok között alakul, csupán a Tiszántúlon lehet napközben 6, 7 fok.

Utánunk a tűzözön (forrás: Flamex)

Vezetni sem lesz könnyű a hóban (Utánunk a tűzözön, forrás: Flamex)

Vasárnap átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet. Elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő havazás, hózápor. Az erős északnyugati szelet a Dunántúlon viharos lökések kísérik, majd délután gyorsan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul – írja a Kiderül.startlap.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top