Életmód

„Volt egy pillanat, amikortól már nem érdekelt, ki mit gondol rólam”

Sarah Taylor, amióta az eszét tudja, igyekezett elrejteni a szeme körül lévő tűzfoltot. Aztán volt egy pillanat az életében, miután megszerette. Elmesélte, mi volt az.

Miután regisztrált az Instagramra, Sarah Taylor számtalan képet osztott meg magáról. Csakhogy, mint mondja, ezeknek a képeknek a jó része nem volt valódi. A fiatal lány ugyanis egy tűzfolttal a szeme körül született, amit, mióta csak az eszét tudja, igyekezett rejtegetni környezete elől.

„Az emberek reakciója volt az, ami miatt szégyellni kezdtem a foltomat. Az óvodában, az iskolában számtalanszor megkérdezték tőlem, hogy mi az a folt a szemem körül. Mikor mondtam, hogy tűzfolt, a legtöbben sajnálkozással reagáltak. Ezért gondoltam, hogy a foltom szégyellni való” – mondta a fiatal lány, aki sokáig képtelen volt kimenni az utcára anélkül, hogy azon gondolkodott volna, vajon mit gondolnak róla az emberek.

cropped as much as i could but u can still see the massive pile of clothes in the back ¯\_(ツ)_/¯

Sarah (@sruhtaylor) által megosztott bejegyzés,

Azt mondja, az életét végül egy barát változtatta meg. „Mikor a barátnőmmel voltam, egyáltalán nem gondoltam a tűzfoltomra. Nagyjából ez volt az az időszak az életemben, amikor rájöttem, mennyire nem érdekel igazából mások véleménye. Amikor végre megtanultam szeretni saját magamat.”

Sarah nem sokkal ezután Instagram-oldalt hozott létre, ahol azóta is rendszeresen oszt meg magáról képeket. Azt mondja, kezdetben rettenetesen félt a reakcióktól, ám egy idő után már magabiztosan posztolt. „Naponta több száz kommentet kapok olyan emberektől, akik hálásak azért, hogy kiállok a világ elé, tűzfolt ide vagy oda. A legjobb dolog, mikor olyanok írnak nekem, akik ugyanebben a cipőben járnak, és bevallják, hogy én adtam nekik erőt ahhoz, hogy büszkén vállalják a foltjaikat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top