Életmód

Cafeteria 2018: több marad a zsebedben

Új elemmel bővült a béren kívüli juttatások köre, jövőre már a munkatársak diákhitel-törlesztését is fizetheti a munkáltató. Külön öröm, hogy csökkentek a népszerű juttatások adóterhei, így több maradhat a munkavállalóknál.

Közel három százalékkal csökken jövőre több béren kívüli juttatás adótartalma. A 2018-as cafeteriaszabályok szerint az Erzsébet-utalvány, a munkahelyi étkeztetés, a helyi bérlet, az iskolakezdési támogatás, az önkéntes nyugdíjpénztári támogatás és az egészségpénztári hozzájárulás járuléka 43,66 százalékról 40,71 százalékra csökken, így pár ezer forinttal több maradhat az éves cafeteria keretből a munkavállalóknál.

Egész pontosan

5400 forinttal járnak majd jobban a dolgozók.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Fata László szakértő szerint érdemes lesz jövőre is adómentes béren kívüli juttatásokat választani, új elemként megjelenik majd a dolgozók diákhitel-törlesztésének adómentes támogatása is, amire maximum 27.600 forintig adható majd támogatás.

Bővült az adómentes albérlet-támogatásra jogosultak köre is, mostantól a határozott munkaszerződéssel rendelkezők is igényelhetik, és akár 82.600 forint is lehet a hozzájárulás, szemben az idei 51 ezer forinttal.

Blikk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top