Életmód

Miklós Editet kizárták az alpesisí-világkupa futamáról

Miklós Edit 39. lett volna, de kizárták. A liechtensteini Tina Weirather győzött.

A liechtensteini Tina Weirather győzött a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Lake Louise-i szuperóriás-műlesiklásában vasárnap. A szám idei világbajnoki ezüstérmese és szakági vk-címvédője 11 századmásodperccel előzte meg a februári térdsérülése után egyre jobb formába lendülő svájci Lara Gutot. A dobogó harmadik fokára az osztrák Nicole Schmidhofer állhatott fel a szezon első szuperóriás-műlesikló versenyén.

Miklós Edit alpesi síző légellenállását tesztelik Győrben – MTI Fotó: Krizsán Csaba

A mezőny egyetlen magyar versenyzője, Miklós Edit a 39. helyen ért célba, ám a hazai szövetség tájékoztatása szerint utólag kizárták. Stark Márton szövetségi kapitány elmondta, hogy a síléc kötése alatti emelő magasabban volt a megengedett öt centiméternél, a csíkszeredai születésű versenyző így hivatalosan helyezetlenül zárta a futamot. A lesiklásban olimpiai hetedik magyar síző közel egy év után tért vissza a mostani hétvégén, ugyanis januárban hatalmasat bukott, és mindkét térdét meg kellett műteni.

Miklós Edit pénteken nem szerzett pontot, szombaton viszont 14. lett. Összetettben a versenyző a 65. helyen áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top