Életmód

Döbbenetes képeket osztott meg arról, mit művelt a testével az ópiátfüggőség

Keri éveken keresztül képtelen volt szabadulni ópiátfüggőségétől. Most a Redditen osztotta meg gyógyulásának képes történetét.

„Sokáig úgy tűnt, képtelen leszek arra, hogy valaha is új életet kezdjek, immár drogok nélkül” – kezdte vallomását a Reddit nevű közösségi oldalon Keri. A fiatal nő évekig élt receptre és recept nélkül kapható, ópiáttartalmú szereken, valamint heroinon, a függősége pedig az évek során nemcsak a lelkében, de a testén is nyomott hagyott.

„Karikás, fénytelen szemek, beesett arc, zavaros tekintet: alig egy évvel ezelőtt még ez a nő nézett velem farkasszemet a tükörben, valahányszor belenéztem” – írja Keri, aki azért döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a róla készült képeket, mert szeretné, ha mindenki pontosan tudná, mivel jár egy olyasfajta szerfüggőség, mint az övé.

„Mielőtt úgy döntöttem, önként bevonulok az elvonóra, kis híján meghaltam: a lábamba szúrtam már a heroint, valószínűleg ekkor kaptam el a MRSA nevű baktériumot, ami miatt kórházba kerültem. Az állapotom annyira súlyos volt, hogy az orvosok meg voltak róla győződve, hogy nem élem meg a másnapot.” Keri végül kitartott, és a gondos ellátásnak köszönhetően életben maradt, igaz, az év többi részét  kórházban kellett töltenie.

„Újra meg kellett tanulnom járni, hetekig intravénásan kaptam az antibiotikumot, de ez az élmény se volt elég erős, hogy leszokjak a drogról. Végül egy éve megismertem a vőlegényemet, aki mindent megtett, hogy sikerüljön legyőznöm a függőségemet – mondja Keri, aki elismeri, mióta az eszét tudja, nem volt annyira tiszta, mint most. „Nem lehetek elég hálás a szeretteimnek azért a rengeteg támogatásért, amit tőlük kaptam.”

függőség, heroin

Kép forrása: Keri Ibbotson / Reddit

Keri a reddites posztjában nemcsak a történetét, de a gyógyulásáról szóló képeket is megosztott. Egész pontosan négy darabot. Az elsőn a kórházba kerülése előtt látszik, a második a kórházban készült, a harmadik akkor, mikor épp három hónapja volt tiszta, a negyedik pedig mostanában örökíti meg, a vőlegényével. Hozzátette, mielőtt megosztotta volna a képeket, nagyon izgult, de boldog, hogy az őszintesége és a kiállása főleg pozitív reakciókat kap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top