Életmód

Egy tini találta fel a nemi erőszak elleni papucsot

Az indiai fiatalember biztonságban akarta tudni nő családtagjait és ismerőseit, ezért kifejlesztett egy praktikus önvédelmi eszközt.

A 18 éves, indiai Siddharth Mandalát annyira elborzasztotta a hazájában elharapódzó nemi erőszak – Indiában naponta átlagosan 95 nőt erőszakolnak meg –, hogy úgy érezte, tennie kell valamit. A fiú kifejlesztett egy papucsot, melynek segítségével a nők egy támadás esetén elektrosokkal védhetik meg magukat.

Mint mondja, a nők elfelejtenek például bors spray-t vagy sokkolót vinni magukkal, ám lábbelit mindenképp húznak, ha elmennek otthonról, éppen ezért praktikus, hogy ebbe építette be az önvédelmi eszközt.

A papucs viselője a nagylábujjával nyomhatja meg azt a gombot, mely 0.1 amperes áramütést mér támadójára. Ez néhány másodpercre lebénítja, így a nőnek van ideje elmenekülni. A lábbelibe épített szerkezet emellett riasztja a rendőrséget és a családtagokat is, hogy viselője veszélyben van.

A fiatal feltaláló jeenleg azon dolgozik, hogy kiküszöböljön még néhány technikai problémát és gyártható termékké tegye a papucsot. 

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top