Életmód

Így rendszereznek a profik

A rendszerezés nem feltétlenül rossz dolog.

Az életünket és a mindennapjainkat sokszor külső szabályok és rendszerek határozzák meg, akár a munkahelyünkön, akár a családunk által. Persze, nem mindegy, hogy ezeket a rendszereket mások támasztják nekünk vagy mi magunk. Ez sokszor rosszul hangzik, pedig a ha mi magunk kitaláljuk a saját rendszerünket, az akár könnyebbséget is hozhat az életünkbe. Megmutatjuk, hogyan rendszerez egy profi.

Reggel

Legyen egy reggeli rituáléd. Akár egy nagy csésze kávé, akár 10 perc jóga vagy meditálás, de egy meghatározott forgatókönyv szerint vezesd be az életedbe. A nagy rohanásban érdemes akár csak egy kis időt szakítani magadra. Közben próbálj arra odafigyelni, hogy ne hagyd teljesen úszni a lakást, amikor elindulsz, mert még rosszabb hazatérni egy hosszú és fárasztó nap után úgy, hogy a reggeli romokat is el kell takarítanod. 

Forrás: dansle lake house

Zuhanyozás

Mindegy, hogy reggel vagy este, de az a néhány perc legyen csak a tiéd. Próbálj meg ilyenkor magadra figyelni, ne gondolkodj a munkahelyi és más problémákon, hanem engedd el magad, amennyire csak tudod. Fürdés után pedig arra is figyelj, hogy tisztítsd meg egy kicsit a zuhanyzót vagy a kádat, hogy ne száradjon rá a vízkő a csapra. Tiszta környezetben te is jobban fogod magad érezni, hidd el.

Öltözködés

Nem mindegy, hogy mit veszel fel, de az is lényeges, hogy hogy tárolod. Legyél csinos, ha egyedül vagy, akkor se hanyagold el magad teljesen. Ez olykor nagyon nehéz, tudjuk, de jobb hangulatod lesz, ha kicsinosítod magad. Emellett ne dobáld szét a cuccaidat, tárold őket rendben, hogy amikor kihúzod őket reggel a szekrényből, már csak fel kelljen venni. Senki sem szeret a nagy rohanásban még a vasalóval is vacakolni.

Forrás: Estee Stanley

Este

Készülj kicsit elő a reggelre. Ne hagyj mosatlan másnapra, készítsd ki előre, mit fogsz felvenni, és a kávéfőzőt is kipucolhatod előre, hogy reggel már csak a friss kávét kelljen elkészítened. És persze ne felejts el lazítani. Télen főleg fontos, amikor a nagy hidegben az ember fáradékonyabb és nyúzottabb.

Vásárlás

Ne hagyd, hogy elfogyjon minden körülötted, vagy a hűtő teljesen kiürüljön. Kövesd folyamatosan, miből van hiány, és ne legyél rest rögtön pótolni. Nem jó érzés, ha a reggeli készülődésben jössz rá, hogy elfogyott a vécépapír vagy a kávé. Emellett fordíts kellő figyelmet a ruhákra is, de persze erre valószínűleg nem kell külön figyelmeztetnünk. Ez nem azt jelenti, hogy folyamatosan vásárolj meg mindent, ami megtetszik. Inkább ritkábban vegyél ruhát, akkor viszont minőségit. Lehet, hogy drágább, de ha megbízható márkát választasz, tovább is bírja.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top