Életmód

Öt dolog, amivel garantáltan kihúzod a gyufát a pincéreknél

A legtöbbször a vendégek panaszkodnak az éttermek színvonalára, a kiszolgálás milyenségére, és eszünkbe sem jut, hogy a pincéreknek sincs könnyű dolguk. Még akkor sem, ha a vendég az első!

Ki ne tudna felsorolni olyan helyzeteket, amikor megbánta, hogy beült az étterembe, mert sokat kellett várnia, mert nem volt finom az étel, mert állati sokat fizetett, vagy éppen udvariatlannak vagy lassúnak találta a kiszolgálást. De vajon hányan gondolkozunk azon, hogy annak a felszolgálónak mi lehet a problémája, aki egész életében körbeugrálja a vendégeket…

A PureWow egy New York-i étterem pincérét kérdezte meg, melyek azok a dolgok, amik kihozzák a sodrából, és amiről sürgősen le kéne szoktatni a vendégeket.

1. Az üres tányérok összepakolása

A legtöbben, ha ezt tesszük, akkor segíteni akarunk a pincérnek, szerintük azonban egyáltalán nem segítünk, sőt…  A tányérokat ők ugyanis egész másképp tornyozzák, de ha a vendég pakolja össze, akkor ahhoz jó képet kell vágniuk, miközben csak hátráltatjuk őket a munkájukban.

2. Akkor szólj, ha a hideg az ételed, amikor eléd teszik

Ha valaki megkapja a tányért, majd hosszasan beszélget, lefotózza, felrakja a képeket az Instagram oldalára, majd döbbenten tapasztalj, hogy kihűlt a várva várt fogás, akkor a pincér kiakad. Akkor, abban a pillanatban, amikor megérkezik a fogás, meg kell kóstolni, és ha valóban nem elég meleg, akkor jogos a reklamáció. Később már nem.

3. Ha kiszalad a partnered, akkor ne küldd vissza az ételt

Ha elindulsz a mosdóba, akkor biztosan meghozzák a rendelt fogásokat, ez amolyan tuti szabály. Ilyenkor azonban a partnered ne küldje vissza az ételt, mert az alatt a két perc alatt nem hűl el.

4. Ha tortát szeretnél, akkor előre meg kell rendelni

Az asztalfoglalásnál érdemes szólni, ha a társaságból valakinek szülinapja van, és szeretnétek meglepetés desszertet. A személyzet ugyanis nem gondolatolvasó, magától nem találja ki, hogy mire vágytok, vagy éppen joggal gondolhatja, hogy az este egy másik, további állomásán akarjátok megenni a sütit. Tehát szólj időben, és jönni fog az étkezés végén a torta!

5. Nincs ingyen meglepetés

Ha a házassági évfordulónkat ünnepeljük, vagy valamilyen nevezetes alkalmat akarunk emlékezetessé tenni egy éttermi vacsorával, akkor arról is szóljunk, méghozzá időben. A pincérek nem látnak a fejünkbe, ha nem kérjük a pezsgőt, akkor nem lesz. És ne gondoljuk azt, hogy nem szerepel majd a vacsora árában, hiszen garantáltan csődbe mennének az éttermek, ha mindenkit meglepnének ingyen ezzel-azzal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top