Életmód

Teljesen kihűlt egy budai iskola, hazaküldték a gyerekeket

Elképzelhető, hogy elromlott a Budai Nagy Antal Gimnázium kazánja, mert hétfőn reggel, amikor a diákok megérkeztek, hideg tantermek fogadták őket. A tornateremben mindössze 14 fok volt. Egyelőre nem tudni, mikor állhat helyre a fűtés.

A 24.hu-nak egy szülő panaszolta el, hogy hétfőn nem volt fűtés a XXII. kerületi Budai Nagy Antal Gimnáziumban. A tornateremben csak 14 fok volt, és mivel a többi tanteremben is kabátban ültek a gyerekek, délelőtt 10 óra után nem sokkal inkább hazaküldték őket.

A lap emlékeztet, hogy a szabályok szerint egy oktatási intézményben a hideg miatt akkor kell elrendelni rendkívüli szünetet, ha a tanteremben a hőmérséklet legalább két egymást követő oktatási napon nem éri el a húsz fokot. Az intézményvezetőnek ilyenkor a fenntartó mellett a rendkívüli szünetről tájékoztatnia kell a szülőket. A 24.hu megkereste az iskolát azzal kapcsolatban, hogy vajon mikorra állhat helyre a fűtés és a következő napokban lesz-e tanítás, az intézmény egyelőre nem válaszolt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top